Το diatrofi-igia.gr εναρμονίζεται πλήρως με όσα προβλέπει ο νέος κανονισμός της Ε.Ε για την διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων (GDPR – General Data Protection Regulation).  Το diatrofi-igia.gr δεν συλλέγει απολύτως κανένα προσωπικό δεδομένο πέρα από τα όσα αποστέλλει αυτόματα το λειτουργικό σας σύστημα και ο περιηγητής σας (browser) για να μπορεί να είναι ορατή η ιστοσελίδα στον υπολογιστή σας. Για τα όποια στοιχεία αποστέλλει στον server φιλοξενίας μας (π.χ την ip σας και την έκδοση browser και λειτουργικού που χρησιμοποιείτε) έχετε ήδη δώσει τη συγκατάθεση σας, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα και περιηγητή που έχετε επιλέξει.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα δεδομένα που φτάνουν στον server μας είναι διασφαλισμένα με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα για την ασφάλεια στους servers φιλοξενίας (κρυπτογράφηση ssl, 4 διαφορετικά επίπεδα ελέγχου και προστασίας του server φιλοξενίας, πάντα ενημερωμένος κώδικας της εφαρμογής ιστοσελίδας). Tα δεδομένα αυτά παραμένουν όπως σε όλους τους servers με τη μορφή logs και κάθε μερικά 24ωρα καταστρέφονται καθώς δημιουργούνται νεότερα. Τα logs στον διακομιστή φιλοξενίας του diatrofi-igia.gr καταστρέφονται εντός 48ωρών.

Το diatrofi-igia.gr δηλώνει ρητά ότι δεν χρησιμοποιεί κανένα τέτοιο δεδομένο προς επεξεργασία και για κανένα απολύτως σκοπό. Τρίτες υπηρεσίες με τις οποίες συνεργάζεται το diatrofi-igia.gr μπορούν να αξιοποιήσουν τα δεδομένα αυτά αποκλειστικά για στατιστικούς λόγους και οι υπηρεσίες αυτές φέρουν την ευθύνη για τη συμμόρφωση με το νέο κανονισμό. Σε κάθε περίπτωση επιλέγουμε προσεκτικά τις υπηρεσίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε, οι οποίες στην παρούσα φάση είναι υπηρεσίες της google και του cloudflare.

Όλα τα δεδομένα του ιστότοπου φιλοξενούνται σε datacenters εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλα τα αρχεία επαναφοράς (backups) επίσης. Τα αρχεία backups του diatrofi-igia.gr διατηρούνται σε ασφαλή τοποθεσία, κρυπτογραφημένα, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σε αυτά έχει πρόσβαση και δυνατότητα αποκρυπτογράφησης για επαναφορά, μόνο ο διαχειριστής του συστήματος.

Το diatrofi-igia.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για δυσλειτουργία των datacenters και των τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα στο διαδίκτυο. Υποχρέωση μας είναι να ενημερώνουμε άμεσα με αναβαθμίσεις τις υπηρεσίες αυτές, όταν υπάρχουν αναβαθμίσεις, κάτι που ελέγχουμε καθημερινά και συστηματικά.