Δροσερό γλυκό με μπισκότα και γιαούρτι

Αυτό το γλυκό είναι ιδανικό αν θέλετε κάτι ελαφρύ και δροσερό. Έχει αρκετή πρωτεΐνη ενώ δε περιέχει ζάχαρη και χημικά γλυκαντικά. Για τη συνταγή χρησιμοποιήσαμε βιολογικά μπισκότα σίτου, με κανέλα και μήλο.

Υλικά για 5 κομμάτια

Μπισκότα κανέλα-μήλο 1 συσκευασία 200γρ

1 γιαούρτι πρόβειο ή αν θέλετε γιαούρτι vegan της επιλογής σας (π.χ γιαούρτι ρεβυθιού).

1 κ.σ κόμμι ξανθάνης

Σιρόπι χουρμά

Χυμό μήλου

φρούτα επιλογής σας (στη συνταγή χρησιμοποιούμε φράουλες και ακτινίδιο).

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα μπισκότα με το χυμό μήλου και απλώνουμε μια στρώση στο σκεύος που θα βάλουμε το γλυκό.

Χτυπάμε το γιαούρτι με το κόμμι ξανθάνης και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι χυμό μήλου και σιρόπι χουρμά. Δοκιμάζουμε να είναι όσο γλυκό το θέλουμε και προσθέτουμε αναλόγως σιρόπι χουρμά. Στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Στη συνέχεια τοποθετούμε κομματάκια φρούτων και επάνω τοποθετούμε ξανά μπισκότα. Στρώνουμε ξανά στο επάνω μέρος την κρέμα με το γιαούρτι που έμεινε.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 5 με 6 ώρες πριν δοκιμάσουμε.

Μοιραστείτε το

Ομάδα σύνταξης

Ομάδα σύνταξης

Οι πιο επίκαιρες και επιστημονικές πληροφορίες για καλή διατροφή και υγεία.

Η γνώμη σας