Γλύκισμα τύπου κρέμα καραμελέ vegan

Ένα εξαιρετικά νόστιμο γλυκό που έχει πλούσια θρεπτικά συστατικά, δεν περιέχει ζάχαρη και δεν περιέχει χημικά. Το γλυκό έχει επίσης πλήρη πρωτεΐνη.

Θα χρειαστούμε

1 φλ. αλεύρι ρεβυθιού

4 κ.σ ταχίνι

Κακάο

Μέλι

Σιρόπι χουρμά

Στέβια ή αυξάνουμε το μέλι για να γίνει όσο γλυκό θέλουμε

Αποξηραμένα blueberries

Βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι ρεβιθιού και προσθέτουμε 1 φλ νερού ενώ βάζουμε μισό φλ νερό να βράζει. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρύο νερό καλά και συνεχόμενα μέχρι να βράσει το νερό μας. Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά το μίγμα και ανακατεύουμε με χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει. Θα χρειαστούν γύρω στα 2 λεπτά ανάλογα και την κουζίνα. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε 2 κουταλιές σιρόπι χουρμά και 2 κουταλιές μέλι καθώς και μισή κουταλιά στέβια με δύναμη 1:5. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε αν θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε μέλι. Προσοχή, το μίγμα όταν κρυώσει μετά από κάποιες ώρες έχει αρκετά πιο γλυκιά γεύση, μη το παρακάνετε με το μέλι.

Σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε το ταχίνι και προσθέτουμε 1-2 κουταλιές κακάο. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο πρώτο μίγμα μας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε επίσης 2 κουταλιές blueberries και ανακατεύουμε ξανά. Τοποθετούμε το μίγμα σε ποτηράκια ή μπολάκια και στο κάθε ποτήρι από πάνω προσθέτουμε λίγο σιρόπι χουρμά, λίγο μέλι και λίγα bluberries. Αν επιθυμούμε προσθέτουμε λίγη κανέλα.

Αφήνουμε τα γλυκά μας να κρυώσουν στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Συνιστούμε να τα καταναλώσετε μετά από 12 ώρες καθώς το δέσιμο των γεύσεων ολοκληρώνεται και γίνονται ακόμη πιο νόστιμα.

Αν επιθυμείτε μπορείτε να βάλετε το γλυκό σε ένα σκεύος απλωμένο όπως στην αρχική φωτογραφία. Δεν είναι υποχρεωτικό να το βάλετε σε ποτηράκια. Το μίγμα γίνεται αρκετά σφιχτό και σταθερό και μπορεί να σταθεί και σε πιατάκι.

Μοιραστείτε το

Ομάδα σύνταξης

Ομάδα σύνταξης

Οι πιο επίκαιρες και επιστημονικές πληροφορίες για καλή διατροφή και υγεία.

Η γνώμη σας