Παγωτό vegan που δε κρυσταλλώνει

Ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν το καλοκαίρι στην plant based διατροφή είναι η υφή του vegan παγωτού. Μετά από πολλές δοκιμές μπορούμε να σας πούμε ότι το παγωτό που σας παρουσιάζουμε σήμερα δεν κρυσταλλώνει εύκολα και δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Θα χρειαστείτε κάσιους και γάλα βρώμης αλλά όχι από αυτά που έχουν συνήθως τα σούπερ μάρκετ. Αναζητήστε γάλα βρώμης βιολογικό χωρίς κραμβέλαια ή άλλα περίεργα πράγματα μέσα με μεγάλη περιεκτηκότητα σε βρώμη…και όχι σε νερό. Το γάλα που χρησιμοποιήσαμε το εντοπίσαμε σε Σκλαβενίτη και έχει 60% βρώμη ενώ είναι και βιολογικό.

Υλικά:

-Γάλα βρώμης και κάσιους σε αναλογία 1 προς 1

-1 κρέμα bio σόγιας των 50ml ή κρέμα καρύδας μόνο το λιπος (αφαιρείτε το νερό).

-Γεύσεις και γλυκαντικά ότι επιθυμείτε (κακάο, βανίλια κτλ).

Αν θέλετε να προσθέσετε κομμάτια φρούτων ή κομμάτια σοκολάτας, θα το κάνετε μετά από ώρες αφού αρχίσει να δένει το παγωτό στην κατάψυξη και θα το ανακατέψετε καλά.

Εκτέλεση

Βάλτε για 30-40 λεπτά τα κάσιους με το γάλα βρώμης σε ένα σκεύος στο ψυγείο. Προσοχή, μην αφήστε πάνω από 1 ώρα καθώς τα κάσιους θα μαλακώσουν παραπάνω από όσο θέλουμε.

Βγάλτε τα από το ψυγείο και προσθέστε τις γεύσεις που θέλετε. Στο συγκεκριμένο χρησιμοποιούμε βανίλια υγρή, μισή κουταλιά στιγμιαίο εσπρέσσο καφέ που δίνει μια φοβερή αίσθηση “Μόκα” στο παγωτό, 1 μεγάλη κουταλιά μέλι και στέβια όσο πάρει. Υπολογίστε ότι αφού παγώσει το παγωτό θα έχει το 50% της γλύκας που έχει πριν.

Χτυπήστε καλά το παγωτό σε μπλέντερ ή ραβδομπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν τα κάσιους. Αν έχετε ισχυρό ραβδομπλέντερ, προτιμήστε αυτό. Βάλτε το μίγμα σε σκεύος που επιθυμείτε και βάλτε το στην κατάψυξη. Αν θέλετε ακόμα τελειότερη βελούδινη υφή ανακατέψτε το 2 φορές ακόμα ανά 2-3 ώρες όσο πήζει.

Μοιραστείτε το

Picture of Ομάδα σύνταξης

Ομάδα σύνταξης

Οι πιο επίκαιρες και επιστημονικές πληροφορίες για καλή διατροφή και υγεία.

Η γνώμη σας