Vegan πάριζα και τυρί cheddar

Λαχταριστά και εύκολα για να μη σας λείπει καμία γεύση αν ακολουθείτε plant based διατροφή!

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστείτε αλεύρι ρεβυθιού, λίγο λάδι καρύδας μαγειρικής και μυρωδικά! Η εκτέλεση είναι ίδια με μόνη διαφορά τα μυρωδικά που θα χρειαστείτε ενώ χωρίς να είναι υποχρεωτικό για την πάριζα προτείνουμε και μισό κουταλάκι κόμμι ξανθάνης βιολογικό ώστε η υφή της να είναι 100% αλλαντικό. Αν θέλετε να έχουν πλήρη πρωτεΐνη προσθέστε στα παρακάτω και 1 scoop πρωτεΐνη μπιζελιού. Πάμε λοιπόν αναλυτικά

Για την vegan πάριζα

1 φλ. αλεύρι ρεβυθιού

1/2 κ.γ κόμμι ξανθάνης

1 φλ νερό

1 κ.γ αλάτι

2 κ.γ πάπρικα καπνιστή

1/2 κ.γ τζίντζερ τριμμένο

1/2 κ.γ σκόρδο τριμμένο

2 κ.σ πολτό ντομάτας

1 κ.γ λάδι καρύδας μαγειρικής

1/2 κ.γ μηλόξυδο

Για το τυρί cheddar

1 φλ. αλεύρι ρεβυθιού

1 φλ νερό

1 κ.γ αλάτι

2 κ.σ διατροφική μαγιά

1/2 κ.γ ξηρή μαγιά

1 κ.γ μουστάρδα

1/2 κ.γ σκόρδο τριμμένο

1 κ.γ λάδι καρύδας μαγειρικής

1 κ.γ ελαιόλαδο

2 κ.σ μηλόξυδο

1/2 κ.γ τζίντζερ τριμμένο

1 κ.γ κουρκουμά σκόνη

Εκτέλεση με τον ίδιο τρόπο αλλά το καθένα ξεχωριστά

Στο μπόλ του ραβδομπλέντερ ρίξτε όλα τα υλικά και χτυπήστε τα για 2 λεπτά. Αν στην πάριζα βάλετε κόμμι ξανθάνης θα την βάλετε αργότερα, αφήστε την εκτός.

Σε μια κατσαρόλα ρίξτε το μίγμα και βάλτε την σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύετε συνεχώς. Αν σβωλιάσει συνεχίστε το ανακάτεμα χωρίς διακοπή, οι σβώλοι θα διαλυθούν μόλις είναι έτοιμο. Αν βάλετε στην πάριζα κόμμη ξανθάνης, ρίξτε το μόλις αρχίζει να πήζει το μίγμα.

Μόλις το μίγμα είναι σχετικά στεγνό και στέκεται ποσότητα στο κουτάλι που ανακατεύεται ενώ έχει πήξει τόσο που το ανακάτεμα γίνεται με δυσκολία, κατεβάστε το και βάλτε σε ένα πυρέξ λαδόκολα, ρίξτε το μίγμα μέσα και κάντε την επιφάνεια του ομοιόμορφη. Αφήστε το μισή ώρα έτσι να κρυώσει , στη συνέχεια γυρίστε το ανάποδα σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και αφήστε να σταθεί και έτσι για άλλη μισή ώρα. Διατηρείστε τα στο ψυγείο αφού έχουν κρυώσει καλά.

tip: Αν θέλετε να σερβίρετε με μαγιονέζα vegan, κάντε σε 1 λεπτό τη δική σας με 2 κ.γ γιαούρτι καρύδας, 1/2 κ.γ μηλόξυδο, λίγο αλάτι και 4-5 σταγόνες ελαιόλαδο. Χτυπήστε με το μιξεράκι του φραπέ για 10 δευτερόλεπτα και έχετε…μαγιονέζα vegan και πεντανόστιμη.

Μοιραστείτε το

Picture of Ομάδα σύνταξης

Ομάδα σύνταξης

Οι πιο επίκαιρες και επιστημονικές πληροφορίες για καλή διατροφή και υγεία.

Η γνώμη σας