Μπορεί η διαλειμματική νηστεία να καθυστερήσει τη γήρανση;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η διαλειμματική νηστεία (fasting) μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος πιο εύκολα από την δίαιτα με περιορισμό θερμίδων. Η συναρπαστική νέα έρευνα σε ζώα έδειξε επίσης ότι η διαλειμματική νηστεία επιβραδύνει τη γήρανση και βοηθά τα ζώα να ζήσουν περισσότερο.

Ερευνητές στο Pennington Biomedical Research Center και στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ διεξάγουν μια μελέτη για να δουν εάν το φαγητό για 8 ώρες και η νηστεία για 16 κάθε μέρα μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης στους ανθρώπους και αναζητούν υγιείς ενήλικες ηλικίας 25-49 ετών για να συμμετάσχουν.

Σε αυτή τη μελέτη, που ονομάζεται DiAL-Health, οι ερευνητές θα καθορίσουν εάν η διαλειμματική νηστεία ή η απώλεια βάρους από τον περιορισμό των θερμίδων μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση και να βελτιώσει την υγεία σε άτομα που έχουν υγιές βάρος ή είναι υπέρβαρα.

Γνωρίζουμε εδώ και σχεδόν εκατό χρόνια ότι η λιγότερη κατανάλωση φαγητού επεκτείνει τη διάρκεια της υγείας και τη διάρκεια ζωής ενός ζώου. Το να τρώμε λιγότερο ίσως επιβραδύνει τη γήρανση και στους ανθρώπους, μπορεί όμως να είναι δύσκολο να το ακολουθήσουμε. Πρόσφατα, ωστόσο, μελέτες έχουν δείξει ότι η διαλειμματική νηστεία επηρεάζει τη γήρανση με παρόμοιο τρόπο στα ζώα. Δεδομένου ότι η διαλειμματική νηστεία μπορεί να είναι ευκολότερη να ακολουθηθεί από τη μέτρηση θερμίδων, είμαστε ενθουσιασμένοι ερευνούμε αν μπορεί να είναι ένας ευκολότερος τρόπος για να γίνετε υγιείς και να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης».

Δρ. Corby Martin, Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου το Pennington Biomedical

Αυτή η μελέτη είναι ιδιαίτερα καινοτόμος καθώς «θα χρησιμοποιήσει νέες εφαρμογές smartphone για να βοηθήσει τους ανθρώπους να παραμείνουν στο πρόγραμμα με ελάχιστη υποστήριξη από προπονητές υγείας».

Εκτός από το ότι επηρεάζουν την υγεία και πιθανώς τη μακροζωία, και οι δύο δίαιτες προάγουν επίσης την απώλεια βάρους, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της επιδημίας παχυσαρκίας.

Αυτή η κλινική δοκιμή είναι επί του παρόντος ανοιχτή για συμμετοχή στο Baton Rouge όσο και στο Birmingham, Ala. Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη μελέτη, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 22-30, να μη καπνίζουν επί του παρόντος και στο διάστημα των τελευταίων 6 μηνών.

Η συμπερίληψη ατόμων που έχουν υγιές βάρος ή κάπως υπέρβαρα είναι μοναδική και προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία για υγιή άτομα να συμμετάσχουν στη βιοϊατρική έρευνα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν αποζημίωση έως και 2.500 $ για την ολοκλήρωση της μελέτης.

Τα άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη δοκιμή του Baton Rouge θα πρέπει να στείλουν email στο κλινικό[email protected] ή να επισκεφτούν τη διεύθυνση www.pbrc.edu/DialHealth .

«Η παχυσαρκία είναι μια από τις πιο διαδεδομένες και θανατηφόρες ασθένειες σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Δρ John Kirwan, Εκτελεστικός Διευθυντής του Pennington Biomedical Research Center. «Αυτή η μελέτη είναι μια σημαντική συμβολή στην κατανόησή μας για το πώς η διαλειμματική νηστεία μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να χάσουν ή να διατηρήσουν βάρος».

Μοιραστείτε το

Picture of Ομάδα σύνταξης

Ομάδα σύνταξης

Οι πιο επίκαιρες και επιστημονικές πληροφορίες για καλή διατροφή και υγεία.

Η γνώμη σας