Χουρμάδες με σοκολάτα και πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη

Ένα γευστικό γλυκό χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλυκαντικά με χουρμάδες ιδανικό για να στολίσετε και το γιορτινό τραπέζι. Η συνταγή είναι vegan και φτιαγμένη με βιολογικά υλικά, μπορείτε όμως να τη φτιάξετε και με μη βιολογικά.

Για 10 χουρμάδες θα χρειστείτε

-Βασιλικούς χουρμάδες

-2 κουταλιές σούπας Βούτυρο φουντουκιού

-2 κουταλιές σούπας πάστα χουρμά με κακάο ή μόνο κακάο όσο πάρει

-1 μεγάλη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλυκαντικά. Στη συνταγή χρησιμοποιούμε βιολογική 92% με εκχύλισμα καρύδας.

-1 συσκευασία κρέμα καρύδας (μόνο το στέρεο μέρος όχι το υγρό)

-1 μικρή ή μεσαία μπανάνα. Αν είναι μεγάλη βάλτε τη μισή.

-Ινδοκάρυδο αν θέλετε

Πως θα φτιάξετε τη γέμιση

Πολτοποιήστε σε μπλέντερ τη μπανάνα, την κρέμα καρύδας, το βούτυρο φουντουκιού και την κρέμα χουρμα με κακάο. Αν δεν βρείτε κρέμα χουρμά με κακάο, προσθέστε κακάο σταδιακά ανά μια μεγάλη κουταλιά και αφού χτυπήσετε λίγο στο μπλέντερ δοκιμάστε αν είναι ικανοποιητική η γεύση.

Εκτέλεση

Αφαιρέστε το κουκούτσι από τους χουρμάδες και με ένα κουταλάκι γεμίστε τους με την πραλίνα που μόλις φτιάξατε. Λιώστε τη σοκολάτα και βουτήξτε στην καυτή σοκολάτα έναν έναν τους χουρμάδες. Τοποθετήστε τους σε σκεύος που μπορεί να μπει στο ψυγείο. Αφήστε τους μερικές ώρες να κρυώσει η σοκολάτα και είναι έτοιμοι για κατανάλωση. Αν επιθυμείτε μπορείτε να προσθέσετε ινδοκάρυδο και στη γέμιση και εξωτερικά όσο η σοκολάτα είναι ζεστή.

Μοιραστείτε το

Ομάδα σύνταξης

Ομάδα σύνταξης

Οι πιο επίκαιρες και επιστημονικές πληροφορίες για καλή διατροφή και υγεία.

Η γνώμη σας