Εξαλείψτε τη ζάχαρη, μειώνει τη ζωή σας, δηλώνει ο Dr. Mark Hyman

ζάχαρη

Μιλώντας στον γνωστό ιατρό Rangan Chatterjee και παρουσιαστή της διάσιμης ιατρικής εκπομπής του στο youtube, o Dr. Mark Hyman αναφέρθηκε στην ζάχαρη.

Ο Dr. Mark Hyman είναι γνωστός Αμερικανός γιατρός και συγγραφέας και συχνά προωθεί την εναλλακτική ιατρική και εναλλακτικές θεραπείες.

Πικρές αλήθειες για τη ζάχαρη

Ερωτώμενος για τη ζάχαρη ο γιατρός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να εξαλειφθεί από τη διατροφή μας. Σύμφωνα με τον γιατρό, αν κάποιος θέλει να αναστρέψει χρόνιες νόσους, να μη γεράσει πρόωρα και να προλάβει ασθένειες όπως οι καρδιοπάθειες, ο καρκίνος, η άνοια και φυσικά ο διαβήτης, θα πρέπει να αποφεύγει τη ζάχαρη.

Οι παραπάνω διαταραχές στην υγεία των ανθρώπων σχετίζονται άμεσα σύμφωνα με το γιατρό με τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μας και την αντίσταση στην ινσουλίνη. “Είναι μια πυρκαγιά στη διαδικασία γήρανσης, που προκαλεί λίπος στην κοιλιά, αυξάνει τις φλεγμονές, μειώνει τις ορμόνες, αυξάνει την κορτιζόλη και το άγχος, ενώ προκαλεί μη φυσιολογική χοληστερόλη και λιπώδες ήπαρ” σημείωσε ο γιατρός μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον ίδιο η ζάχαρη τροφοδοτεί τα καρκινικά κύτταρα και λειτουργεί ως εφιάλτης.

Οι μύθοι των “υγιεινών”

Ο Γιατρός ρωτήθηκε ακόμη για τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Ανέφερε ότι ο ανθρώπος εξελίχθηκε τρώγοντας φυσικά τρόφιμα (στη φυσική τους μορφή). Τα επεξεργασμένα τρόφιμα σύμφωνα με τον ίδιο περιέχουν επεξεργασμένα συστατικά που προκαλούν καταστροφή της ανθρώπινης υγείας. Μεταξύ των επικίνδυνων τροφίμων κατέταξε και τα δημητριακά ολικής άλεσης, τις διάφορες νιφάδες δημητριακών τύπου flakes. Χαρακτήρισε ανοησίες και μάρκετινγκ την προώθηση των προϊόντων τέτοιου είδους ως υγιεινά.

“Τα δημητριακά για πρωινό όχι μόνο δε βοηθούν να ξεκινήσουμε υγιεινά την ημέρα μας αλλά δημιουργούν στο αίμα μας ένα…τρένο ζάχαρης” δήλωσε.

Ως παράδειγμα ανέφερε ότι ο γλυκαιμικός δείκτης τροφών όπως τα Cheerios είναι χειρότερος από την κανονική ζάχαρη.

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν τον κίνδυνο θανάτου δήλωσε ο γιατρός και ανέφερε ότι απαιτούνται αλλαγές πολιτικού τύπου για να περιοριστούν.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη του

Μοιραστείτε το

Picture of Ομάδα σύνταξης

Ομάδα σύνταξης

Οι πιο επίκαιρες και επιστημονικές πληροφορίες για καλή διατροφή και υγεία.

Η γνώμη σας