Γλυκό αμυγδάλου-λεμονιού τύπου ραβανί

Αυτό το γλυκό έχει απίθανη γεύση και μπορεί να γίνει από τα αγαπημένα σας. Τα υλικά της συνταγής είναι βιολογικά. Μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα βιολογικών ή να χρησιμοποιήσετε αντίστοιχα που προτιμάτε. Το γλυκό αυτό περιέχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, καλό λίπος, ελεγχόμενους υδατάνθρακες και χαμηλά σάκχαρα.

Για τη βάση θα χρειαστείτε

2,5 φλ αλεύρι αμυγδάλου

1φλ ινδοκάρυδο τριμμένο

1 κουταλιά σούπας μέλι και 2 κουταλιές ζάχαρη χουρμά λιωμένη σε 2-3 κουταλιές νερό (μπορείτε να βάλετε μόνο μέλι αλλάζοντας τις ποσότητες ή να χρησιμοποιήσετε στέβια κτλ)

2 αυγά

1 λεμόνι στυμμένο και το ξύσμα του ξεχωριστά

Χυμό μήλου

Μισό φακελάκι baking powder

1 φακελάκι βανίλια bourbon για γλυκά (χωρίς ζάχαρη)

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

1 μπανάνα

Κρέμα καρύδας 1 τενεκεδάκι (αφαιρείτε το νερό)

2 κουταλιές σούπας λάδι καρύδας (κρύο σε μορφή βούτυρου)

Κακάο

Αμύγδαλα μια χούφτα

Κανέλα 1κ. γλυκού

1 κουταλιά μέλι ή 2 μικρές κουταλιές ζάχαρη χουρμά

Εκτέλεση για τη βάση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά και το χυμό μήλου. Χτυπήστε χωριστά τους 2 κρόκους και χωριστά τα ασπράδια. Προσθέστε τους χτυπημένους κρόκους και λίγο νερό και ζυμώστε. Προσθέστε νερό αργά αργά μέχρι να η ζύμη να είναι σφιχτή σχετικά αλλά λασπώδης. Γύρω στα 200-250ml θα είναι οκ, ανάλογα και με το πόσο θα τραβήξουν τα υλικά σας.

Στη συνέχεια προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια και ζυμώστε ξανά. Ψήστε το σε φόρμα ή πυρέξ στους 180 για περίπου μισή ώρα μέχρι να ψηθεί καλά το πάνω μέρος και να γίνει σκούρο καφέ χρώμα.

Αφήστε το 5 λεπτά εκτός φούρνο και κάντε μικρές εγκοπές με ένα μαχαιράκι στη μέση και περιμετρικά. Στη συνέχεια βάλτε σε 1 ποτήρι χυμό μήλου και ρίξτε τον αργά αργά στη ζύμη μέχρι να σκεπαστεί. Περιμένετε 15 λεπτά και αν έχει πιει όλο το χυμό, βάλτε ακόμα τόσο (μέχρι να σκεπαστεί). Αφήστε το να απορροφήσει όλο το χυμό όσο θα κάνετε την κρέμα.

Εκτέλεση για την κρέμα

Σε ένα μπλέντερ πολτοποιήστε την μπανάνα με το γλυκαντικό σας (μέλι ή ότι άλλο θέλετε), την κρέμα καρύδας και τα αμύγδαλα. Προσθέστε την κανέλα και ανακατέψτε. Απλώστε την κρέμα πάνω στη ζύμη και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Μπορείτε να παραλλάξετε την κρέμα με ότι γεύσεις θέλετε, αυτό που θα την πήξει είναι η κρέμα καρύδας και το βούτυρο καρύδας.

Μοιραστείτε το

Ομάδα σύνταξης

Ομάδα σύνταξης

Οι πιο επίκαιρες και επιστημονικές πληροφορίες για καλή διατροφή και υγεία.

Η γνώμη σας