Κέικ αμυγδάλου σιροπιασμένο χωρίς ζάχαρη

Ένα κέικ πανεύκολο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε σκέτο ως γλύκισμα σιροπιασμένο είτε ως βάση για άλλη δημιουργία! Στη συγκεκριμένη συνταγή θα το σιροπιάσουμε και μάλιστα χωρίς ζάχαρη και χωρίς χημικό γλυκαντικό!!! Στη συνταγή χρησιμοποιούμε βιολογικά υλικά, μπορείτε να βάλετε ότι είδους θέλετε. Είναι κατάλληλο για χορτοφάγους ενώ αν είστε vegan μπορείτε να αντικαταστήσετε το αυγό με 1 μεγάλη κουταλιά ψίλιουμ.

Υλικά

1 αυγό

2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου

1 μεγάλο χυμό μήλου

Χυμό ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μια κούπα βάλτε το αλεύρι αμυγδάλου και τον κρόκο του αυγού. Χτυπήστε το ασπράδι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και λευκό. Προσθέστε στην κούπα πριν το ασπράδι, 1 φλ χυμό μήλου και ζυμώστε να ανακατευτούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέστε το χτυπημένο ασπράδι και το χυμό λεμονιού και ξαναζυμώστε (ή το ψίλιουμ). Αν το μίγμα είναι πολύ στεγνό (εξαρτάται από το αλεύρι) προσθέστε λίγο χυμό μήλου ακόμα.

Βάλτε τη ζύμη σε ότι σκεύος θέλετε. Αν το θέλετε σαν κέικ μπορείτε να το βάλετε σε φόρμα ενώ για βάση όπως στη φωτογραφία μπορείτε να ψήσετε σε στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι αντικολλητικό. Ψήνουμε για 30 έως 40 λεπτά στους 170 με 180 ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσει εξωτερικά.

Αφού το βγάλετε από το φούρνο μπορείτε να προσθέσετε ξανά χυμό μήλου για να γίνει σιροπιαστό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν κόψουμε ενώ αν το σιροπιάσουμε το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες. Θα τραβήξει όλο το υγρό του μήλου και θα μοιάζει με ραβανί.

Μπορείτε να προσθέσετε από πάνω φρούτα, ινδοκάρυδο ή σοκολάτα, αμύγδαλα και ότι άλλο σας αρέσει.

Μοιραστείτε το

Ομάδα σύνταξης

Ομάδα σύνταξης

Οι πιο επίκαιρες και επιστημονικές πληροφορίες για καλή διατροφή και υγεία.

Η γνώμη σας