Παγωτό με πρωτεΐνη vegan βανίλια-λεμόνι-σοκολάτα

Αυτό το παγωτό γίνεται εύκολα και μπορεί να πάρει όποιες γεύσεις θέλετε.

Υλικά

1 κρέμα καρύδας (τενεκεδάκι)

1 κρέμα σόγιας (οργανική χωρίς πρόσθετα)

Σιρόπι χουρμά

Μέλι

Βανίλια ή

Χυμός λεμονιού ή

Κακάο

Κομμάτια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε ένα σκεύος σε χαμηλή φωτιά το λάδι καρύδας, την κρέμα σόγιας και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε τη γεύση που επιθυμούμε και μέλι. Για παράδειγμα αν θέλουμε βανίλια βάζουμε τη βανίλια. Αν θέλουμε λεμόνι βάζουμε το χυμό λεμονιού , διαφορετικά το κακάο.

Σβήνουμε και προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, μέλι και σιρόπι χουρμά μέχρι να είναι όσο γλυκό θέλουμε. Χτυπάμε καλά σε μπλέντερ ή μιξεράκι για 1-2 λεπτα. Αφήνουμε το μίγμα για μισή ώρα να κρυώσει και τοποθετούμε στην κατάψυξη σε πλαστικό σκεύος όσο πιο απλωμένο γίνεται (χαμηλό ύψος). Τοποθετούμε λαδόκολλα στο πάνω μέρος του σκεύους και μετά το κλείνουμε με το καπάκι του. Αυτό θα εμποδίσει όσο γίνεται να κρυσταλλώσει το παγωτό. Για ακόμα πιο βελούδινο αποτέλεσμα, το πρώτο 12 ώρο, καθε 3-4 ώρες ανοίγουμε το παγωτό και ανακατεύουμε καλά.

Αν το παγωτό σας πιάσει κρυστάλλους (θα εξαρτηθεί από το πόσο υγρασία είχαν τα υλικά σας αλλά και από το σκεύος και την κατάψυξή σας), μπορείτε πριν σερβίρετε να το αφήσετε 10 λεπτά να μαλακώσει. Η δομή του θα γίνει εξαιρετικά πιο βελούδινη.

Μοιραστείτε το

Ομάδα σύνταξης

Ομάδα σύνταξης

Οι πιο επίκαιρες και επιστημονικές πληροφορίες για καλή διατροφή και υγεία.

Η γνώμη σας