Πίτα vegan μπανάνα-σοκολάτα

Για την πίτα αυτή θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

-Αλεύρι αμυγδάλου 1/2 φλ.

-Αλεύρι ρεβιθιού 1φλ.

-Αλεύρι καρύδας 1/2 φλ.

-Λάδι καρύδας 2 κουταλιές σούπας

-4 χουρμάδες

-2 μπανάνες

-Σιρόπι χουρμά

-Baking Powder

-Μαύρη σοκολάτα 99%

-Κακάο

Εκτέλεση

Βάζουμε τους χουρμάδες μας χωρίς το κουκούτσι σε μισό φλ. καυτό νερό και ρίχνουμε στο νερό το λάδι καρύδας να λιώσει και σιρόπι χουρμά 2 κουταλιές σούπας. Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι ρεβιθιού στο φούρνο για να “καεί” να φύγει η μυρωδιά του. Ανακατεύουμε το αλεύρι κάθε 3-4 λεπτά. Το αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά περίπου. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις μπανάνες μας (κατά προτίμηση ώριμες) και προσθέτουμε το νερό με τους χουρμάδες. Τα χτυπάμε όλα μαζί.

Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι που ζεματίσαμε, τα άλλα 2 αλεύρια, το μίγμα με τις μπανάνες και τους χουρμάδες, προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας κακάο και 1 κουταλιά γλυκού baking powder. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και δοκιμάζουμε πόσο γλυκό είναι. Θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι όταν ψηθεί θα έχει περίπου το 50% της γλύκας που έχει ωμό, οπότε προσθέτουμε αναλόγως σιρόπι χουρμά μέχρι να γίνει όπως το επιθυμούμε.

Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ένα πυρέξ ή άλλο σκεύος και αδειάζουμε το μίγμα μας. Ψήνουμε σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία για 30-40 λεπτά. Μόλις το σβήσουμε, τρίβουμε κομματάκια σοκολάτας από πάνω και αν θέλουμε δημιουργούμε σχισμές με ένα μαχαίρι και βάζουμε σε αυτές κομματάκια σοκολάτας για να λιώσουν μέσα.

Σερβίρουμε αφού κρυώσει. Η γεύση του ολοκληρώνεται καλύτερα πάντα μετά από 1 μέρα. Μπορούμε να το διατηρήσουμε για μέρες στο ψυγείο και να το συνδυάσουμε με παγωτό.

Μοιραστείτε το

Ομάδα σύνταξης

Ομάδα σύνταξης

Οι πιο επίκαιρες και επιστημονικές πληροφορίες για καλή διατροφή και υγεία.

Η γνώμη σας