Σπιτική λευκή σοκολάτα με στέβια (vegan)

Αυτή η σοκολάτα είναι φτιαγμένη με βούτυρο κακάο και αποτελεί ένα πραγματικό δώρο για τον οργανισμό μας. Το κύριο συστατικό του βουτύρου κακάο είναι τα τριγλυκερίδια (λίπος) που προέρχονται από το παλμιτικό οξύ, το ελαϊκό οξύ και το στεατικό οξύ.Το βούτυρο κακάο περιέχει υψηλή αναλογία κορεσμένων λιπαρών, επίσης με το μονοακόρεστο ελαϊκό οξύ σε κάθε τριγλυκερίδιο.

Το βούτυρο κακάο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D2, πρόδρομο της ενεργού μορφής βιταμίνης D στο σώμα.

Το βούτυρο κακάο είναι επίσης πλούσιο σε αυτά τα μέταλλα:

Κάλιο, που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
Φώσφορος, ο οποίος υποστηρίζει την υγεία των οστών
Χαλκός, που υποστηρίζει την υγεία του εγκεφάλου
Σίδηρος, ο οποίος υποστηρίζει τη δραστηριότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων
Ψευδάργυρος, ο οποίος υποστηρίζει την υγεία του ανοσοποιητικού
Μαγνήσιο, το οποίο υποστηρίζει την υγεία των μυών και των νεύρων

Βούτυρο κακάο θα βρείτε σε εξειδικευμένα καταστήματα διατροφής και καταστήματα βιολογικών. Το βούτυρο αυτό είναι ακριβό αλλά με ένα βαζάκι κόστους 10 ευρώ περίπου μπορείτε να φτιάξετε 4-5 σοκολάτες.

Πως θα φτιάξετε λευκή σοκολάτα με βούτυρο κακάο

Θα χρειαστείτε για μια μικρή σοκολάτα:

-1/3 του νεροπότηρου βούτυρο κακάο (σε ξύσμα)

-1 κουταλιά γλυκού καθαρής στέβιας ή στέβιας με εριθρυτόλη. Η αναλογία της με τη ζάχαρη για τις συγκεκριμένες ποσότητες πρέπει να είναι 1 προς 5. Αν η στέβια σας είναι λιγότερο ή περισσότερο ισχυρή, ρυθμίστε την αναλογία αντίστοιχα. Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε τη σοκολάτα αυτή με μέλι ή και με ξιλυτόλη αλλά και με σιρόπι από χουρμά, το τελικό χρώμα όμως θα είναι πιο σκούρο.

-1 κουταλιά σούπας λάδι καρύδας

-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι καρύδας

-1/3 κουταλιάς γλυκού βανίλια μπερμπόν

-1/4 κουταλιάς γλυκού αλάτι λευκό ή Ιμαλαΐων

Αν δεν είστε vegan αλλά χορτοφάγος, μπορείτε να προσθέσετε στα υλικά και 1 κουταλιά γλυκού βούτυρο αγελαδινό ή πρόβειο.

Εκτέλεση

Βάλτε σε ένα ποτήρι το ξύσμα βούτυρο κακάο.

Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη στέβια και το αλεύρι καρύδας. Βάλτε σε μια μεγάλη κούπα καυτό νερό και τοποθετήστε το ποτήρι στο νερό. Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να λιώσουν. Μόλις τα υλικά γίνουν σαν λιωμένο βούτυρο ρίξτε το αλεύρι καρύδας και τη στέβια και με ένα μιξεράκι (ακόμα και του φραπέ αρκεί) χτυπήστε τα υλικά για 2 λεπτά.

Απλώστε το μίγμα σε μια φόρμα σιλικόνης και βάλτε το είτε στο ψυγείο για 8 ώρες είτε 1μιση ώρα στην κατάψυξη και στη συνέχεια στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμα.

Μοιραστείτε το

Ομάδα σύνταξης

Ομάδα σύνταξης

Οι πιο επίκαιρες και επιστημονικές πληροφορίες για καλή διατροφή και υγεία.

Η γνώμη σας