Vegan γλυκό με αμύγδαλο, βατόμουρα, χουρμά

Δροσερό γλύκισμα με όλα τα καλά. Περιέχει πρωτεΐνη, καλό λίπος και φυσικούς υδατανθράκες. Εύκολο, δροσερό και νόστιμο!

Θα χρειαστείτε

1 κρέμα καρύδας

2 κουταλιές κακάο

αλεύρι αμυγδάλου

σιρόπι χουρμά

1 μπανάνα ώριμη

βανίλια

βατόμουρα ή άλλα φρούτα

Εκτέλεση

Ρίξτε στο σκεύος που θα μείνει το γλυκό 1 πακέτο αλεύρι αμυγδάλου και τη βανίλια, ανακατέψτε και ρίξτε μισό φλιτζάνι νερό αργά αργά. Η βάση θέλετε να είναι σχετικά σφιχτή να έχει υφή τάρτας. Το αλεύρι αμυγδάλου είναι ουσιαστικά αμύγδαλο τριμμένο, δεν θέλετε να γίνει αραιό καθώς δε θα ψήσουμε το γλύκισμα για να στεγνώσει. Απλώστε το ομοιόμορφα στο σκεύος και στρώστε από πάνω ροδέλες μπανάνας. Ρίξτε σιρόπι χουρμά όσο θέλετε ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλετε.

Μπορείτε να προσθέσετε λίγη βανίλια ακόμη.

Σε ένα μπλέντερ ρίξτε την κρέμα καρύδας, το κακάο και προσθέστε σιρόπι χουρμά. Χτυπήστε για 30 δεύτερα και απλώστε την κρέμα πάνω από τα άλλα υλικά. Απλώστε στη συνέχεια τα βατόμουρα ή άλλα φρούτα της επιλογής σας. Αφήστε το 2 ώρες στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

Στη συνταγή μας έχουμε χρησιμοποιήσει 100% βιολογικά υλικά που θα βρείτε εύκολα σε καταστήματα βιολογικών.

Μοιραστείτε το

Ομάδα σύνταξης

Ομάδα σύνταξης

Οι πιο επίκαιρες και επιστημονικές πληροφορίες για καλή διατροφή και υγεία.

Η γνώμη σας